Składniki:

Kiełbasa np. śląska

600 gramów

Pieczarki

16 sztuk

Ketchup Hellmann's Pikantny

4 łyżki

Przyprawa do grilla Knorr

1 łyżka

Czerwona cebula

1 sztuka

Zielone oliwki

15 sztuk

Olej roślinny

1 łyżka

easy

łatwe

30 min.

6 os.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę potnij w plastry o grubości około 1 cm. Czerwoną cebulę pokrój na cząstki, a pieczarki przetnij na połówki. Warzywa wymieszaj z olejem i Przyprawą do grilla Knorr, dokładnie wszystko łącząc.

Krok 2

Na patyczki szaszłykowe nakładaj plasterek kiełbasy, cebulę, pieczarkę i oliwkę. Nakładaj tak, by na szaszłyku znajdowały się przynajmniej po trzy elementy każdego typu.

Krok 3

Szaszłyki piecz na aluminiowych tackach, na średnio nagrzanym grillu przez około 20 minut, obracając je od czasu do czasu. Przygotowane szaszłyki serwuj z sosem ketchupem Hellmann's.

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami – klasyk z grilla w nowej odsłonie

Aromatyczne szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami to propozycja, która zachwyci każdego miłośnika grillowania! Ten prosty przepis wymaga zaledwie kilku składników, by stworzyć pełne smaku danie. Soczysta kiełbasa pokrojona w grube talarki, czerwona cebula podzielona na cząstki i połówki pieczarek tworzą idealne połączenie smaków.

Sekret tkwi w marynacie – wystarczy wymieszać składniki z odrobiną oleju i aromatyczną Przyprawą do grilla Knorr, a następnie odstawić na chwilę, by smaki mogły się przeniknąć. Nadziewając patyki, pamiętaj o naprzemiennym układaniu składników, tworząc kolorową kompozycję, która zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oko!

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Dla kogo?

Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami to propozycja nie tylko dla miłośników mięsa! Dzięki połączeniu soczystej kiełbasy z aromatycznymi pieczarkami i słodkawą czerwoną cebulą, danie przypadnie do gustu również osobom lubiącym grzyby i warzywa. To uniwersalna propozycja, która zadowoli każdego uczestnika grillowego spotkania.

Na jaką okazję?

Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego grillowania w ogrodzie, ale równie smaczne będą przygotowane na specjalnej patelni grillowej w domowym zaciszu. To doskonały pomysł na nieformalną kolację z przyjaciółmi czy weekendowy obiad na świeżym powietrzu.

Czy wiesz, że?

Aby szaszłyki były perfekcyjne, warto namoczyć drewniane patyki w wodzie przed nadziewaniem składników – dzięki temu nie przypalą się podczas grillowania. Umieszczenie szaszłyków na tackach aluminiowych zapewni równomierne pieczenie i ułatwi obracanie. Optymalne grillowanie trwa około 20 minut na średnio rozgrzanym grillu.

Dla urozmaicenia

Podawaj szaszłyki z ketchupem Hellmann’s lub pikantnym sosem chili dla dodatkowego smakowego akcentu. Możesz też wzbogacić kompozycję o kolorową paprykę lub cukinię. Szaszłyki świetnie komponują się z chrupiącą bagietką i mieszanką świeżych sałat skropionych oliwą.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Noże do ryb

Zamów Noże do ryb już teraz!


Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF