Składniki:

Tortilla

1 opakowanie

Krewetki koktajlowe

1 opakowanie

Sos sałatkowy włoski Knorr

1 opakowanie

Czerwona papryka

1 sztuka

Szpinak

100 gramów

Kolendra

0.5 pęczka

Oliwa

3 łyżki

Woda

3 łyżki

easy

łatwe

15 min.

4 os.

Wrapy orientalne

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki gotuj w delikatnie osolonej wodzie przez 2-3 minuty.

Krok 2

Pokrój paprykę w paski.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą oraz wodą. Dorzuć posiekaną kolendrę.

Krok 4

Szpinak i paprykę wymieszaj w misce z ugotowanymi krewetkami. Dodaj przygotowany sos Knorr i połącz.

Krok 5

Przygotowany farsz rozłóż na plackach i zwiń je.

Orientalne Wrapy z Krewetkami – Smak Dalekiego Wschodu

Delikatne krewetki, chrupiąca papryka i świeży szpinak zamknięte w miękkiej tortilli tworzą doskonałą kompozycję smaków. Nasze orientalne wrapy to szybki sposób na przeniesienie się w kulinarną podróż po Azji bez wychodzenia z domu!

Dla kogo?

Orientalne wrapy z krewetkami to idealna propozycja dla miłośników kuchni fusion, którzy cenią sobie lekkie, ale sycące posiłki. Sprawdzą się zarówno na lunch w pracy, jak i jako szybka kolacja dla całej rodziny. Dzięki prostocie przygotowania, nawet początkujący kucharze poradzą sobie z tym przepisem bez trudu.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Te kolorowe zawiniątka będą gwiazdą nieformalnego spotkania z przyjaciółmi, świetnie sprawdzą się na pikniku lub jako przekąska podczas oglądania filmu. Możesz je również przygotować na lunch box do pracy – zachowają świeżość i smak przez kilka godzin.

Czy wiesz, że?

Kolendra, która nadaje naszym wrapom charakterystycznego aromatu, jest jednym z najstarszych znanych ziół. W kuchni azjatyckiej używana jest od tysięcy lat nie tylko ze względu na smak, ale także właściwości zdrowotne. Wspomaga trawienie i jest bogata w przeciwutleniacze.

Dla urozmaicenia

Możesz eksperymentować z dodatkami do wrapów – spróbuj dodać awokado, kiełki fasoli mung lub prażone orzeszki ziemne dla dodatkowej chrupkości. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, wzbogać sos odrobiną pasty sriracha lub świeżym chili.

Zostaw komentarz