Składniki:

Mielone mięso z indyka

400 gramów

Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr

1 opakowanie

Olej roślinny

4 łyżki

Cebula

1 sztuka

Natka pietruszki

0.5 pęczka

Ser żółty

200 gramów

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

0.5 łyżeczki

Woda

200 mililitrów

easy

łatwe

15 min.

4 os.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone połącz z Delikatem Knorr i drobno posiekaną natką pietruszki.

Krok 2

Uformuj niewielkie kuleczki, wkładając do każdej kawałek żółtego sera.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż kulki wraz z pokrojoną w kostkę cebulą.

Krok 4

Sos z pieczarek i cebuli połącz z 200 ml wody i wlej na mięso. Wszystko gotuj na małym ogniu przez około 4 minuty. Jeżeli preferujesz intensywniejsze aromaty, przypraw pulpety niewielką ilością ostrej papryki mielonej.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym – domowy comfort food

Soczyste drobiowe pulpeciki z serową niespodzianką w środku, otulone aksamitnym sosem pieczarkowym to propozycja, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Delikatne mięso mielone, wzbogacone aromatycznym Delikatem Knorr i świeżą natką pietruszki, tworzy idealną bazę dla tych małych, apetycznych kulek. Każda z nich skrywa w sobie rozpływającą się kostkę żółtego sera, która podczas gotowania zamienia się w kremową, ciągnącą niespodziankę.

Dla kogo?

Danie idealne dla całej rodziny – dzieci uwielbiają odkrywać serowe serduszko w środku pulpecików, a dorośli docenią harmonię smaków i prostotę przygotowania. To także świetna propozycja dla zabieganych osób, które cenią sobie szybkie, ale pełnowartościowe posiłki.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i jako danie na nieformalną kolację z przyjaciółmi. Podane z purée ziemniaczanym i surówką z marchewki stanie się pełnowartościowym posiłkiem, który zaspokoi głód i dostarczy niezbędnych składników odżywczych.

Czy wiesz, że?

Sos pieczarkowy nie tylko dodaje pulpecikom wyrazistego smaku, ale także sprawia, że mięso pozostaje soczyste i delikatne. Sekret tkwi w powolnym gotowaniu na małym ogniu, które pozwala wszystkim aromatom się połączyć.

Dla urozmaicenia

Jeśli lubisz eksperymentować, dodaj do mięsa odrobinę ostrej papryki w proszku lub zastąp żółty ser innym ulubionym rodzajem – świetnie sprawdzi się ser pleśniowy lub wędzony. Możesz również podać pulpeciki z makaronem zamiast ziemniaków, tworząc pyszną alternatywę dla klasycznych spaghetti.

Zostaw komentarz