Składniki:

Piersi z kurczaka

500 gramów

Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr

2 opakowania

Ketchup Hellmann's Pikantny

4 łyżki

Majonez Hellmann's Babuni

5 łyżek

Płatki kukurydziane

20 gramów

Ziarno słonecznika

10 gramów

Ziarna dyni

10 gramów

Jajko

1 sztuka

Mleko

100 mililitrów

Olej roślinny

150 mililitrów

easy

łatwe

15 min.

4 os.

Fingersy z kurczaka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso potnij na długie paski o szerokości 1 centymetra.

Krok 2

Zawartość Fixów Knorr wymieszaj z ziarnami i rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi.

Krok 3

Obtocz pokrojonego kurczaka w roztrzepanym jajku zmieszanym z mlekiem i panieruj w gotowej mieszance.

Krok 4

Mięso przysmaż do złotego koloru, przewracając je od czasu do czasu.

Krok 5

Fingersy serwuj z dipem załączonym do opakowania wymieszanym z majonezem i ketchupem.

Chrupiące Fingersy z Kurczaka – Domowa Przekąska Idealna

Dla kogo?

Chrupiące fingersy z kurczaka to propozycja dla wszystkich miłośników soczystego mięsa drobiowego w chrupiącej panierce. Doskonale sprawdzą się zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i jako przekąska dla najmłodszych. Delikatne mięso z kurczaka pokrojone w podłużne paski i otoczone wyjątkową panierką z płatków kukurydzianych i ziaren zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Na jaką okazję?

Fingersy z kurczaka to świetny pomysł na nieformalne spotkanie ze znajomymi, wieczór filmowy czy imprezę sportową. Można je przygotować również jako szybki obiad w ciągu tygodnia lub przekąskę na weekend. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt zachwyci wszystkich gości.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Czy wiesz, że?

Sekret idealnych fingersów tkwi w odpowiedniej panierce. Połączenie Fixu Knorr z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi oraz ziarnami dyni i słonecznika nadaje im niepowtarzalny smak i chrupiącą teksturę. Warto pamiętać o dokładnym obtoczeniu mięsa najpierw w mieszance jajka z mlekiem, a dopiero potem w panierce – dzięki temu panierka będzie idealnie przylegać do mięsa podczas smażenia.

Dla urozmaicenia

Fingersy z kurczaka możesz podać na wiele sposobów. Klasycznie smakują z domowym dipem przygotowanym z majonezu i ketchupu z dodatkiem przypraw z opakowania. Świetnie komponują się z frytkami, pieczonym ziemniakiem lub purée ziemniaczanym. Dla bardziej wyrazistego smaku podaj je z miksem świeżych sałat skropionych sosem winegret. Możesz też eksperymentować z dodatkami do panierki, dodając ulubione zioła lub przyprawy.

image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
image_pdfZapisz jako PDF
Zostaw komentarz
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

image_pdfZapisz jako PDF