Składniki:

Udka z kurczaka bez kości

500 gramów

Fix Gulasz węgierski Knorr

1 opakowanie

Czerwona papryka

1 sztuka

Ziemniaki

3 sztuki

Ogórek kwaszony

2 sztuki

Olej

2 łyżki

Woda

300 mililitrów

easy

łatwe

45 min.

4 os.

Gulasz z kurczakiem

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i papryki pokrój w kostkę wielkości 1,5 cm. W identyczny sposób pokrój mięso i ziemniaki.

Krok 2

Ziemniaki gotuj w delikatnie posolonej wodzie do momentu, gdy staną się półmiękkie.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przysmaż kurczaka, gdy zrobi się złocisty dodaj papryki i cebulę.

Krok 4

Dodaj 300 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i zamieszaj.

Krok 5

Dorzuć ziemniaki i duś około 15 minut aż ziemniaki i mięso zmiękną. Na końcu dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.

Aromatyczny gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem

Odkryj naszą propozycję na pyszny gulasz z kurczakiem, który zachwyci Cię swoim wyrazistym smakiem i prostotą przygotowania. To danie jednogarnkowe, w którym soczyste kawałki kurczaka łączą się z delikatnie podgotowanymi ziemniakami i chrupiącym ogórkiem, tworząc harmonijną kompozycję smaków. Gęsty, aromatyczny sos otula wszystkie składniki, nadając potrawie głęboki, intensywny charakter.

Dla kogo?

Gulasz z kurczakiem to doskonała propozycja dla całej rodziny. Spodoba się zarówno miłośnikom tradycyjnej kuchni, jak i osobom poszukującym szybkiego, a jednocześnie pełnowartościowego posiłku. To także świetna opcja dla zapracowanych, którzy cenią sobie proste przepisy niewymagające skomplikowanych technik kulinarnych.

Premium mrożonki i produkty do kuchni z dostawą w 24h na terenie całej Polski!

Na jaką okazję?

Ten gulasz sprawdzi się jako sycący obiad w ciągu tygodnia, ale również jako danie na nieformalną kolację z przyjaciółmi. Możesz go przygotować z wyprzedzeniem – następnego dnia będzie smakował jeszcze lepiej, gdy smaki się przegryzą.

Czy wiesz, że…?

Gulasz z kurczakiem można podawać na wiele sposobów. Doskonale komponuje się z kluskami, makaronem lub ryżem. Możesz również serwować go z ulubionym pieczywem, które świetnie sprawdzi się do maczania w aromatycznym sosie.

Dla urozmaicenia

Eksperymentuj z dodatkami! Wzbogać gulasz o pomidory, cukinię, zieloną fasolkę lub marchewkę. Podawaj z gotowanymi warzywami jak brokuły czy kalafior lub z surówkami – świetnie sprawdzi się biała kapusta z marchewką i kukurydzą. Na talerzu posyp potrawę świeżą natką pietruszki lub szczypiorkiem dla dodatkowego aromatu i koloru.

Zostaw komentarz